23948sdkhjf

Gadefodbold for socialt udsatte skal nedbryde fordomme

Det kvindelige hjemløselandshold i gadefodbold skal i dag i aktion for første gang. Det ser på Rådhuspladsen i København i en showkamp mod et hold af kvindelige folketingspolitikere.
Det er en donation på knap 300.000 fordelt over 2 år fra Bikubenfonden som har muliggjort udtagelsen af et kvindeligt hjemløselandshold i gadefodbold.

"Et hjemløselandshold for kvinder kan bidrage til, at spillerne får styrket troen på egne ressourcer og får fornyet håb i forhold til deres situation nu og i fremtiden. Erfaringer fra herrelandsholdet viser, at det bidrager til, at der tiltrækkes flere socialt udsatte og hjemløse mennesker til andre fodboldaktiviteter. Effekten af et landshold kommer dermed flere til gode, end de spillere som udtages til holdet. Ikke mindst kan et hjemløselandshold være med til at give samfundet et andet og mere positivt syn på de hjemløse og særligt udsatte, siger projektchef Sine Egede fra Bikubenfonden.

Engagement og ressourcer

Ombold udbyder gadefodbold for socialt udsatte mennesker. Årligt deltager ca. 1100 hjemløse og udsatte ved stævner og ca. 110 spiller ugentligt ved de 8 åbne træningssamlinger rundt omkring i landet. Ombold´s gadefodbold aktiviteter bliver afviklet på centrale pladser i det offentlige rum, da Ombold har et ønske om at nedbryde offentlighedens fordomme omkring hvad socialt udsatte egentlig er i stand til. Gadefodbolden viser udsatte i en positiv sammenhæng, hvor fokus er på engagement og ressourcer, fortæller sekretariatsleder Martin S. Pedersen:

"Ombold har gennem et stykke tid arbejdet hårdt på at få udsatte kvinder til at spille gadefodbold. Det har været svært, men indsatsen er begyndt at give resultater, og der er nu begyndt at komme kvindehold med til alle vores stævner og mesterskaber. Et hjemløselandshold for kvinder kommer til at betyde rigtig meget i vores bestræbelser på at få endnu flere kvinder på væresteder, boformer og misbrugscentre til at spille fodbold", siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078