23948sdkhjf

Rene slagtebænke - men beskidte operationsborde

Debatindlæg af sektorformand i FOA, Gina Liisborg.
Der er renere på vores slagterier, end på vores sygehuse, hvor tusinder af patienter hvert år dør af infektioner. Det fremgik af en dokumentar, som DR viste mandag aften.

Hver tiende patient, på de danske sygehuse, får en infektion, mens de er indlagt, og 3000 dør af deres infektioner hvert år.

De høje tal er alarmerende og burde få samtlige Christiansborg politikerne på banen med krav om lovgivning på rengøringsområdet.

Hvis du arbejder i et køkken eller på et slagteri, så skal du have et certifikat i korrekt håndtering af fødevare – et hygiejnebevis. Der burde også være krav om certificering i korrekt rengøring. Ukorrekt rengøring koster menneskeliv, så det burde ikke være muligt at komme ind fra gaden af og gøre rent på en operationsstue.

De mange infektioner har store menneskelige omkostninger, hvor patienterne bliver længere på hospitalerne, skal have længere tids behandling, have mere hjemmehjælp, mere medicin og ender med ekstra lidelse.

Jeg mener, at politikerne bør gribe ind og stille krav om, at der skal være en obligatorisk hygiejneuddannelse, hvor personalet får certifikat på, at de kender til bakterier på sygehusene – og hvordan bakterierne bliver holdt nede.

Der er også brug for en holdningsmæssig ændring.

Rengøring tilhører et lavstatus job, og det er rengøringspersonalet, der er de første, der ryger ved besparelser – men besparelserne bliver ædt op af bakterier og infektioner. Dårlig rengøring hænger unægtelig sammen med for få mennesker, der ved for lidt. Jeg mener derfor, at kvalitetskrav og udbud skal hænge sammen.

Jeg er uforstående over for, at politikerne ikke for længst har grebet ind og stillet lovkrav på rengøringsområdet.

Det kan jo ikke være rigtigt, at et dansk slagtesvin, der ender på en slagtebænk, har renere forhold, end en patient på et operationsbord. Det er så grotesk, at politikerne da må kunne se galskaben.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078