23948sdkhjf

Alkoholbehandlingen i går, i dag og i morgen

Dagens konference skal belyse status og udfordringer i alkoholbehandlingen, herunder det tværfaglige samarbejde mellem kommuner og regioner samt fremadrettede initiativer på området.
Alkohol og Samfund inviterer i dag til konference for politikere, embedsfolk, og fagfolk.

Sygehus Himmerlands sundhedskoordinator Malene Wendtland skal på konferencen tale om de udfordringer, som et sygehus har i forhold til forebyggelse og behandling:

- 20 % af alle indlæggelser er relateret til forbruget af alkohol, og alkohol er relateret til mange forskellige sygdomme. Patienterne, vi ser på sygehuset, repræsenterer alle typer af alkoholforbrugere, og derfor er det oplagt at spørge samtlige patienter om deres alkoholvaner. I den obligatoriske KRAM–screening, hvor der fokuseres på Kost, Rygning, Alkohol og Motion, spørges der ind til, hvor meget der drikkes. Vi skal dog spørge om mere end genstandsgrænserne i forebyggelses-øjemed. Det er vigtigt at stille vedkommende spørgsmål, der skaber refleksion hos patienten, og som i sidste ende giver patienten tro på, at forandring er mulig. Vi skal nå storforbrugeren, som vi med en lille indsats hypotetisk kan gøre en stor for forskel for, den kroniske misbruger, som har brug for en massiv hjælp, samt dem indimellem. Vi skal sikre, at patienten informeres om tilbud uden for sygehuset samt sikre, at andre instanser tager over, når vi som sygehus slipper patienten. Vores mål er at opdage patienternes alkoholproblemer så tidligt som muligt og inspirere til ændring af alkoholvaner. Alkoholmisbrug skaber mange problemer, helbredsmæssigt, familiemæssigt og samfundsøkonomisk. Derfor er det en meget vigtig men også krævende opgave for det enkelte sygehus, siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062