23948sdkhjf

Regionernes formand: Regeringen må komme lægerne i møde

Regeringen må komme lægerne i møde og gøre lovforslaget om almen praksis mere spiseligt, siger regionsformand.
Netop som konflikten mellem de praktiserende læger og det offentlige er mere tilspidset end nogensinde, kommer regionernes formand med en opfordring til regeringen om at gøre loven om almen lægepraksis mere spiselig for lægerne.

Regionernes formand, Bent Hansen (S), opfordrer regeringen til at give de danske læger indrømmelser, skriver politiken.dk.

- Jeg kan godt få øje på steder, hvor man kan komme lægerne i møde. Det er blandt andet strukturen i det udvalg, der planlægger arbejdet i lægepraksissen.

- Der bør regeringen se på sammensætningen af udvalget og lave sammensætningen på en måde, så lægerne kan se sig selv i det, siger han til politiken.dk.

I regeringens lovforslag om almen lægepraksis er der lagt op til, at lægerne ikke skal repræsenteres i det praksisplanudvalg, der udstikker retningslinjerne for, hvilke opgaver lægerne skal udføre, og hvor lægepraksisser skal placeres.

Det har ført til protester fra de praktiserende lægers organisation, PLO, som mener, at lægerne mister indflydelse over, hvordan arbejdet skal tilrettelægges i deres virksomheder.

Opfordringen fra Bent Hansen kommer efter to ugers hård retorik mellem regeringen og lægernes fagforening.

Efter afstemninger blandt flertallet af de praktiserende læger i fire ud af landets fem regioner står det klart, at langt størstedelen af lægerne er parate til at opsige samarbejdet med det offentlige i protest mod regeringens indgreb i forhandlingerne.

Tirsdag holder lægerne i den sidste region, Region Nordjylland, deres afstemning.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08