23948sdkhjf

Lægeforeningen til Corydon: Du må åbne skattekisten

Sundhedsvæsnet har været udsultet i flere år, siger Lægeforeningen forud for regionernes budgetforhandlinger.
Sundhedsvæsnet er så presset, at det er nødvendigt med et reelt økonomisk løft ved dette års økonomiforhandlinger mellem regeringen og regionerne.

Sådan lyder meldingen fra Lægeforeningen, der har mere end 25.000 lægemedlemmer fra det danske sundhedssystem, forud for fredag aftens første forhandlingsmøde mellem netop regionerne og finansministeren.

- De seneste år har sundhedspersonalet løbet stærkere og stærkere og fået flere og flere opgaver uden at få tilført ekstra ressourcer, siger Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen.

- Faktisk oplevede vi, at der ved sidste års økonomiforhandlinger blev taget penge væk fra sundhedsvæsnet. Det er uholdbart, at skruen nu efterhånden er strammet så meget, at vi kan se, at det går ud over patienterne, siger han.

Han fremfører, at der er "massive problemer med overbelægning, fortsat svigt af psykiatriske patienter og en udredningsgaranti, som træder i kraft til september".

Holder man den reelle nulvækst på sundhedsområdet i de seneste to-tre år op imod, at sundhedsvæsnet i samme periode har øget aktiviteten med fem procent om året, tegner der sig et billede af et sundhedsvæsen, der er meget presset, forklarer han.

Og det skal der gøres op med, selvom Lægeforeningen erkender, at parterne ikke står overfor en nem opgave.

- Det er vigtigt, at sundhedsvæsnet ikke taber terræn i forhold til de øvrige velfærdsområder, siger Mads Koch Hansen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063