23948sdkhjf

Region fråser med fratrædelsesmillioner

Hovedstaden topper listen over regioner, som udbetaler fratrædelsesgodtgørelser til chefer, der ikke stopper.
Hovedstaden er regionsmester i at udbetale fratrædelsesgodtgørelser til chefer, som ikke fratræder.

Siden 2009 er der blevet udbetalt knap 20 millioner kroner til direktører, overlæger og chefsygeplejersker, der enten er blevet forlænget eller fortsat i en tilsvarende stilling. Det skriver Politiken torsdag.

Og det kalder arbejdsmarkedsforskeren Jørgen Stamhus ved Aalborg Universitet for en "besynderlig" ordning i en tid, hvor det offentlige ikke råder over en bugnende pengetank.

- I forvejen er der tale om chefer, der får en ekstra god løn som åremålsansatte, og derfor burde det ikke kunne forekomme, at de på denne måde skal kompenseres to gange. Lønforholdene i det offentlige skal være gennemskuelige, siger han til Politiken.

De 20 millioner er langt mere, end nogen af landets andre fire regioner har udbetalt. I flere tilfælde lyder beløbene på omkring 1,5 millioner kroner, viser en liste over udbetalingerne til i alt 28 af Region Hovedstadens topchefer.

I Region Hovedstaden var regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) ikke klar over, at fratrædelsesordningerne havde så stort et omfang. Hun hæfter sig dog ved, at arbejdskraften er dyrere i hovedstaden.

- Når de kan ansætte chefer på kontrakt i Region Sjælland i modsætning til i hovedstaden, har det formodentlig noget at gøre med det københavnske arbejdsmarked. Det er dyrere i hovedstaden, og vi skal betale mere, siger hun til avisen.

- Det kan godt være, at man kan finde en sag eller to, der ikke er rimelig. Men man er nødt til at overveje, om man kan undvære folk. Hospitalsvæsnet skal kunne fungere, tilføjer hun.

Jørgen Grønnegård Christensen, der er professor emeritus ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, er enig med Jørgen Stamhus og foreslår, at det offentlige går over til almindelige kontraktansættelser af chefer.

Region Hovedstadens direktion oplyser til Politiken, at den i enkelte tilfælde har benyttet sig af kontraktansættelser, men at området generelt er reguleret centralt af overenskomstaftaler mellem Danske Regioner og faglige cheforganisationer.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062