23948sdkhjf

Region Midtjylland vedtager ny psykiatriplan

Et af formålene med psykiatriplanen er at mindske overdødeligheden blandt psykisk syge ved at sætte fokus på sundhedsfremme og forebyggelse og forstærke integrationen og samarbejdet mellem psykiatrien og det øvrige sundhedsvæsen.
Psykiatriplan 2013-2016 for Region Midtjylland tager afsæt i visionen "Bedre behandling og længere liv til flere med psykisk sygdom". Visionen udstikker pejlemærkerne for de kommende års initiativer inden for psykiatrien i Region Midtjylland.

Den nye psykiatriplan lægger vægt på at styrke det enkelte menneske i selv at tage vare på eget liv – også i perioder med sygdom. Ligesom samarbejdet mellem psykiatrien, kommuner og praksissektoren vægtes højt, så den enkelte patient kan opleve et sammenhængende og koordineret behandlingsforløb.

Inden vedtagelsen i regionsrådet har Psykiatriplan 2013-2016 været i høring, og der er modtaget 51 høringssvar fra bl.a. Sundheds-styrelsen, kommuner, bruger- og pårørendeorganisationer, regionale medarbejderfora, faglige organisationer samt faglige råd.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094