23948sdkhjf

Målrettet fødevarekontrol

Fødevarestyrelsen besøger i april og maj blandt andet restauranter, cateringvirksomheder og forsamlingshuse for at se om hygiejnen og kølekapaciteten er i orden, og om medarbejderne har de nødvendige kompetencer.
Forårets konfirmationer betyder, at mange restauranter og cateringvirksomheder tager ekstra opgaver ind i ordrebogen og pludselig skal til at håndtere langt flere kuverter end til daglig. Det øgede pres på køkkenet stiller skærpede krav til både medarbejderne på job og mulighederne for at varme maden op og køle den hurtigt ned. Ikke mindst er det vigtigt, at virksomhederne har den tilstrækkelige plads til at håndtere de store mængder festmad.

- Den ekstra travlhed øger risikoen for at køkkenerne træder i spinaten, den dag konfirmanden træder ind i de voksnes rækker. Fejlene sker i kampens hede, hvis håndhygiejnen svigter, rå kødsaft ryger i salaten eller de lune retter ikke bliver varmet ordentligt op. Sådanne fejl kan ende med at give både venner og familie et unødvendigt maveonde efter den store dag, lyder det fra Fødevarestyrelsen, som besøger i alt 250 fødevarevirksomheder i kampagneperioden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.049