23948sdkhjf

Skatteafgørelse skal give ældre sul på kroppen

Frivillige skal ikke betale skat af et gratis måltid mad, viser ny afgørelse fra Skatterådet.
Skatterådet giver nu grønt lys til, at Ældre Sagens såkaldte spisevenner ikke bliver beskattet, når de får et måltid mad af kommunen. Spisevennerne er frivillige, og de skal hjælpe undervægtige ældre, der har mistet appetitten.

Kringlede skatteregler har imidlertid indtil nu sat en stopklods for ordningen, men Skatterådet fastslår nu, at spisevennerne ikke bliver beskattet af måltidet, som de får gratis af kommunen.

Ældre Sagen glæder sig over afgørelsen, der ifølge organisationens formand, Bjarne Hastrup, vil sprede sig som ringe i vandet. I dag er der kun spisevenner i 15 af Ældre Sagens over 200 lokalafdelinger.

- Spisevennerne er historien om det gode samarbejde, når frivillige og kommuner sammen hjælper svage ældre. Afgørelsen fra Skatterådet kan få ordningen til at brede sig som en steppebrand over hele Danmark, siger Bjarne Hastrup.

I Københavns Kommune ser sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) ligeledes frem til at kunne løfte tilbuddet til ældre, som har været stagnerende, mens Skatterådet behandlede spørgsmålet.

- På plejehjemmene er det lykkedes os at halvere antallet af ældre, der føler sig ensomme, og et tilbud som spisevenner er et rigtigt godt initiativ, som kan være med til at give samme gode resultater for de hjemmeboende, siger hun.

Rollefordelingen er, at Ældre Sagen sørger for at skaffe frivillige spisevenner, der tager ud og spiser med de ældre, mens kommunerne betaler måltidet og hjælper med at identificere de ældre, der ønsker en spiseven.

Det var oprindeligt Ældre Sagen i Odense, der sammen med Odense Kommune opfandt begrebet "spisevenner". Kommunen havde en udfordring med undervægtige ældre, der havde mistet appetitten, og den indgik derfor et samarbejde med Ældre Sagen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11