23948sdkhjf

Campylobacter findes især i fjerkræ

Bliver man syg af campylobacter, skyldes det ofte, at der er spredt bakterier fra råt kød til salat og brød.
* Campylobacter er en fødevarebakterie, som blandt andet kan være i svinekød, forurenet drikkevand, upasteuriseret mælk og især i fjerkræ.

* Campylobacter er den fødevarebakterie, som gør flest mennesker syge i Danmark.

* Der er mange tilfælde om sommeren, hvor det ofte glipper med hygiejnen ved grillen, når man håndterer råt kød. Samtidig trives bakterien godt i sommervarmen.

* Symptomerne kan være mavepine og diarré, kvalme og sommetider feber og kan komme op til 10 dage efter, at man har spist mad med bakterien.

* For at undgå smitte med campylobacter bør man altid holde råt kød adskilt fra grøntsager og den færdige mad.

* Man bør gennemstege fjerkræ, hakket kød, kød i tern og strimler og retter med æg, da høj varme dræber campylobacterbakterier.

Kilde: Fødevarestyrelsen

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063