23948sdkhjf

Kommuner vil sikre psykisk syge bankkunders muligheder

Det er en samfundsopgave at sørge for, at også psykisk syge kan finde ud af at komme i banken, mener KL.
Ti skiftende cifre til NemID eller en kode med fire tal i en bestemt rækkefølge til dankortet - det er for meget for en del mennesker med et psykisk handicap.

De er derfor afhængige af at komme til en bank med en kasse for at kunne hæve penge og selv administrere deres økonomi, og med et dalende antal bankfilialer med kassebetjening kommer de handicappede i klemme, skriver Politiken.

Kommunernes Landsforening (KL) advarer nu erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) om, at der må gøres noget.

- Når man har en konto i et pengeinstitut, hører det med, at man kan hæve kontanter, og jeg synes, det er en samfundsopgave, at borgere med forskellige handicap skal have lige behandling, siger Anny Winther (V), som er formand for KL’s social- og sundhedsudvalg.

KL anslår, at mellem 5 og 10 procent af befolkningen har de digitale problemer.

Organisationen er gået ind i sagen, fordi kommunale medarbejdere må køre længere og længere for at hjælpe demente, hjerneskadede eller psykisk udviklingshæmmede borgere til banker med personlig betjening.

I bankernes interesseorganisation, Finansrådet, forklarer underdirektør Susanne Dolberg, at bankerne tager problemet alvorligt og gerne vil gøre NemID mere brugervenligt

- Men det er naturligvis en balance, for det bliver en stor kundegruppe, som kommer til at betale for, at et mindretal får en brugervenlig løsning, siger hun til Politiken.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063