23948sdkhjf

De danske psykiatere får ny formand

Dansk Psykiatrisk Selskab har på sit årsmøde valgt ledende overlæge, ph.d. Thomas Middelboe, Psykiatrisk Center København, til ny formand.
Thomas Middelboe har siddet i DPS’ bestyrelse siden 2010, de sidste to år som næstformand. Han blev speciallæge i 1997, overlæge i 2001 og ledende overlæge i 2003. I dag er han overlæge på Psykiatrisk Center København.

I sit arbejde mærker han, at presset på psykiatrien vokser år for år. Der er hverken penge eller læger nok:

- Dansk psykiatri står over for store udfordringer. Det er tydeligt, at der både er et stort behov for forandringer – og et krav fra vores interessenter om at gå nye veje. Samtidig er psykiatrien et område, som har mediernes store opmærksomhed – på godt og ondt, forklarer han.

Nødt til at forbedre psykiatriens image

En af de centrale udfordringer i de kommende år bliver rekrutteringen. Allerede nu er det svært at få besat stillinger i yderområderne. I nogen regioner har man lige frem måtte importere psykiatere fra udlandet. Og ifølge Lægeprognosen bliver det værre i de kommende år.

- Hvis vi skal kunne fastholde og tiltrække de unge læger, er vi nødt til at forbedre psykiatriens image. Vi skal blive bedre til at fortælle, at psykiatrien er en meningsfuld og spændende karrierevej. Ellers kommer vi til at tabe i konkurrencen med andre lægespecialer, siger den nye formand for Dansk Psykiatrisk Selskab.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078