23948sdkhjf

Ny webportal for offentlige indkøbere

Erhvervs- og Vækstministeriet, Miljøministeriet, KL, Danske Regioner, Beskæftigelsesministeriet, Finansministeriet, Cabi og SKI står bag den nye hjemmeside Den Ansvarlige Indkøber.
Den skal hjælpe og inspirere indkøbere i den offentlige sektor til at stille krav om samfundsansvar, f.eks. etiske krav og miljøhensyn- og krav til leverandørerne.

Offentlige indkøbere har gennem en længere årrække kunne bruge Miljøstyrelsens miljøvejledninger til at finde inspiration til miljøkrav til de produkter og services. Nu samles viden om miljøkrav, EU's kriterier for offentlige grønne indkøb og nationale vejledninger alt sammen på "Den ansvarlige indkøber". Udover vejledning i offentlige grønne indkøb er det også muligt at blive klogere på etiske krav, arbejdsklausuler og sociale krav.

"Det offentlige skal også være en drivkraft i den grønne omstilling. Jo bedre vi er til at købe grønt ind i det offentlige, jo flere problemer kan vi løse på samme tid. Med flere grønne indkøb kan vi forbedre klima og miljø samtidig med, at vi skaber vækst og arbejdspladser i de virksomheder, der udvikler grøn teknologi. Jeg håber, at den nye webportal bliver en stor inspirationskilde for indkøbere, der har brug for viden på hele området," lyder det fra miljøminister Ida Auken.

Læs mere på hjemmesiden:

http://csr-indkob.dk/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094