23948sdkhjf

PKA´s investeringsstrategi får international pris

Investments & Pensions Europe (IPE) uddeler hvert år en række priser, hvor europæiske pensionsfonde og managers bedømmes på nationalt og internationalt plan.
Dommerpanelet lagde i deres bedømmelse af PKA vægt på, at PKA har været i stand til at implementere en ny investeringsstrategi, som reducerer risikoen og samtidig fastholder et stabilt og højt afkast.

"Med et årligt afkast på 8 procent de seneste 20 år har danske PKA leveret en stor præstation baseret på den rigtige risikoprofil, likviditet og langsigtede investeringshorisont. Det har gjort PKA i stand til at implementere en række innovative forandringer til sin investeringsstrategi," lyder det bl.a. i juryens begrundelse.

Juryen fremhæver især, at PKA har været de første til at benytte et nyt renteinstrument baseret på EONIA renten, som minimerer risikoen for tab under finanskriser.

"Vi er meget tilfredse med den store anerkendelse, vi har fået for måden, vi griber vores investeringer an på. Det er en unik måde at investere på, og vi er nu i stand til at skabe endnu bedre afkast til vores medlemmers pensioner uden at løbe en høj risiko", siger adm. direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen.

PKA administrerer og udvikler arbejdsmarkedspensioner for 5 selvstændige pensionskasser med i alt ca. 260.000 medlemmer, som fortrinsvis er ansat inden for social- og sundhedssektoren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078