23948sdkhjf

Lærere og elever til kamp mod røg

Lærere, der bliver uddannede som rygestop coaches, og undervisningsforløb om røg og tobak på skoler og uddannelsesinstitutioner skal i fremtiden få unge i Randers til at slukke cigaretterne.
Projekt "Ung uden røg", som Randers Kommune laver i et samarbejde med Sundhedsstyrelsen, skal fra næste skoleår og to år frem reducere antallet af unge rygere.

- Vi vil gerne hjælpe eleverne til et voksenliv uden røg, da vi ved, hvor meget det præger elevernes sundhed og økonomi, at de kvitter tobakken, forklarer Peter Sabroe, skoleleder på Nørrevangsskolen i Randers.

Røgfri skole

Som en direkte konsekvens af at skolen deltager i projektet, har alle lærerne i januar 2013 droppet cigaretterne i arbejdstiden:

- Vores mål er at blive en røgfri skole, og derfor skal lærerne selvfølgelig gå forrest og være gode rollemodeller for eleverne. Tidligere stod enkelte lærere sammen med de ældste elever og røg udenfor skolens område i pauserne, men de er slut nu. Vi ser frem til at gå i gang med at uddanne rygestop coaches på skolen, som skal gøre elever og lærere klogere på, hvordan vi laver et sundere undervisningsmiljø uden røg i fremtiden, fortæller Peter Sabroe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109