23948sdkhjf

Minister: Brugerbetaling hos lægen er en dårlig idé

Danskerne skal ikke betale, når de skal til konsultation hos deres egen læge, slår sundhedsministeren fast.
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er stærkt uenig med Venstres spidskandidater til regionsvalget i november. Over for Jyllands-Posten taler de for brugerbetaling, når danskerne skal til konsultation hos deres praktiserende læge.

Venstre-kandidaterne mener, at en lægeregning skal lyde på mellem 75 og 150 kroner, men det har ingen gang på jord, mener sundhedsministeren.

- Det er et dårligt forslag. Det er både dyrt og farligt i forhold til danskernes sundhedstilstand, hvis man indfører brugerbetaling, siger Astrid Krag til Ritzau.

- Det vil ramme børnefamilier og pensionister, der virkelig har brug for at kunne komme til lægen, og vi har ikke brug for mere ulighed i sundhedsvæsnet, slår hun fast.

Venstres fem spidskandidater lægger op til, at man kan skrue ned for egenbetalingen hos tandlægen og samtidig indføre den slags hos lægen. Men de to ting hænger ikke sammen, mener sundhedsministeren.

- Der er væsentlig forskel på den rolle, som alment praktiserende læger spiller i sundhedsvæsnet, og den rolle, som tandlægerne spiller, siger Astrid Krag.

Hos regeringspartneren De Radikale er man mere åben for brugerbetaling. Tidligere har partiet stillet beslutningsforslag om at nedsætte et ekspertudvalg, der skulle analysere området, og den holdning gælder stadig.

- Det korte svar er ja. Og så spørger du sikkert, hvorfor vi så ikke har fået det gennemført endnu, og der kan jeg bare sige, at det står meget højt på vores liste, siger sundhedsordfører Camilla Hersom til DR Nyheder.

Astrid Krag mener imidlertid ikke, at brugerbetaling hos den praktiserende læge er til diskussion.

- Vi skal ikke begynde at eksperimentere med noget så grundlæggende som den frie og lige adgang til egen læge. Det er indgangen til sundhedsvæsnet for langt de fleste danskere. Det er fuldstændig afgørende, at det kan blive ved med at fungere, siger hun.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08