23948sdkhjf

Studerende opfinder ny behandlingsmetode til sukkersyge

4 studerende fra bioanalytikeruddannelsen og to ergoterapeutstuderende fra UCSJ´s Campus Næstved har under et tværfagligt innovationskursus på deres uddannelse udviklet et armbånd, der kan måle og justere diabetikeres blodsukker.
Gennem infrarød stråling måler armbåndet løbende den sukkersyges glukose, og justerer ved hjælp af en pumpe doseringen af insulin. Armbåndet er koblet til en App, der opstiller en graf over kosten, som lægen kan bruge i samtaler omkring kost med den sukkersyge. Armbåndet har indbygget både opkald til alarmcentralen og GPS, så Falck kan finde den sukkersyge, hvis uheldet er ude, og den sukkersyge falder om:

- Vores udgangspunkt var at gøre det lettere for diabetikeren at have sukkersyge. At udvikle en non-invasiv metode, hvor den sukkersyge undgår at skulle stikke sig selv, og hvor insulinindtaget justeres løbende, fortæller de studerende.

Tilbudt et samarbejde

De 6 studerende er blevet tilbudt et samarbejde med Sundhedsinnovation Sjælland om at udvikle ideen, efter de her i februar er færdige med at skrive deres bachelor opgaver

- Grunden til, at vi har tilbudt de studerende et samarbejde, er, at de studerendes ide om et armbånd, der kan måle og justere den sukkersyges insulinindtag non-invasivt, rammer lige ned i noget vi pt. går og er meget optaget af. Blandt andet ville det kunne bruges til for tidligt fødte børn, der flere gange om dagen skal stikkes. Og det er jo ubehageligt, fortæller Ivar Moltke der er chef for Sundhedsinnovation Sjælland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078