23948sdkhjf

Midtjyske sygehuse moderniseres

Nyt forlig om Region Midtjyllands budget 2014 indeholder bl.a. historisk store investeringer i regionens sygehuse.
I 2014 skal der gennemføres anlægsprojekter for knap 2,6 mia. kr., og med budgettet følger en investeringsplan frem til 2022 med omfattende anlægsprojekter, som vil modernisere de midtjyske sygehuse og føre dem ind i en ny tid. Derudover er bl.a. blevet plads til et løft af det medicinske område med 15,3 mio. kroner.

"For os har det været helt afgørende at få den ambitiøse investeringsplan med i budgettet. Det betyder, at vi nu for alvor kan sætte gang i byggeprojekterne i Horsens, Randers og Silkeborg samt psykiatrien i Gødstrup og Skejby. Derudover har det været afgørende for os at give et løft til det akutte og medicinske område, så vi fremover kan undgå overbelægning på hospitalerne. Endelig er vi glade for, at der i budgettet sættes fokus på at forebygge fysiske sygdomme hos borgere med psykisk sygdom. Der er således blevet plads til et helbredstjek af borgere med psykisk sygdom, hvilket er banebrydende nyt", udtaler Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne.

Psykiatrien i fokus

Også psykiatrien er i fokus i det nye budgetforlig:

"Vi ønsker at gøre livet, aktivitetstilbud og arbejdsmiljøet bedre i retpsykiatrien og den almindelige psykiatri. Både patienter og personalet har klart peget på behovet. Derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan sætte 7 millioner af til nye retspsykiatriske senge. Det sikrer, at de retspsykiatriske patienter behandles på en specialiseret afdeling i stedet for i den almindelige psykiatri. Den her beslutning giver en aktuel aflastning af psykiatriafdelingerne i Holstebro, Herning, Randers og Horsens. Det er godt for dem, og det er godt for de patienter, der har brug for ro omkring sig," siger Bente Nielsen, gruppeformand for SF og 1. næstformand for regionsrådet.

Kompetenceudvikling

Der er også blevet plads til kompetenceudvikling af medarbejdere og ledere, hvilket glæder Conny Jensen, gruppeformand for Socialdemokraterne:

"Ledere og medarbejdere stilles løbende overfor organisatoriske ændringer. Derfor afsættes der ekstra midler til uddannelse, herunder også ekstra millioner til kompetenceudvikling af vore serviceassistenter."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078