23948sdkhjf

Elever får testet kondien

I denne uge er der ekstra knald på idrætstimerne på Vestre Skole.
Testen er et led i skolens medvirken i Dansk Skoleidræt og TrygFondens sundhedsprojekt Styr på Sundheden.

Her forpligter lærerne sig til at give eleverne en skolehverdag med masser af fysisk aktivitet. Som en del af sundhedsprojektet skal eleverne gennem en konditest. Herved får både elever og lærere en idé om, hvordan det står til med den fysiske form her og nu, samtidig med at de får et sammenligningsgrundlag, når eleverne skal testes igen til sommer:

"Vi anbefaler, at skolerne i projektet konditester eleverne et par gange om året. På den måde kan de følge med i, om eleverne faktisk får en bedre kondition af at være fysisk aktive dagligt i skolen. Det er også både motiverende og sjovt for eleverne, hvis de kan se en konkret forbedring af deres kondital", siger Kenneth Regner Christensen, der er projektleder i Dansk Skoleidræt.

Han understreger dog samtidig, at det er vigtigt, at testen ikke står alene, og at lærerne tager ansvar for, at testen ikke opfattes som en løftet pegefinger - men snarere en motivationsfaktor:

"I Styr på Sundheden gør vi op med formaningerne. Vi vil gerne have eleverne til at udvikle en handlekompetence, der gør, at de lærer at tage vare på egen sundhed. Det gør vi ved både at give dem viden om og erfaringer med sundhed. Når vi tester dem, er det for at motivere dem - til enten at blive mere aktive eller blive ved med at være aktive. Og imellem de to konditests inspirerer vi eleverne gennem mere bevægelse, leg og motion i løbet af skoledagen", forklarer projektlederen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065