23948sdkhjf

30.000 randrusianere får tilbudt helbredstjek

Alle borgere mellem 30 og 49 år indkaldes til et forebyggende helbredstjek, hvor de praktiserende læger og kommunen i et tæt samarbejde forsøger at opfange hjerte-kar-sygdomme, diabetes og andre livsstilssygdomme.
De første 1500 randrusianere har allerede været igennem det første helbredstjek.

- Tilbuddet om et omfattende helbredstjek er blevet en succes. De borgere, der har været igennem tjekket, fortæller om det til venner og kollegaer, og derfor er der mange, der tager imod tilbuddet. De faktiske tal om deres helbred og den efterfølgende evaluering med sundhedspersonale og deres praktiserende læge giver dem et skub til at finde ud af, hvordan motion og en sundere livsstil kan blive en del af deres hverdag, fortæller Iben Holbæk Lundager, projektleder for "Tjek Dit Helbred" i Randers Sundhedscenter.

Samarbejder med Aarhus Universitet

Projekt "Tjek Dit Helbred" samarbejder med Aarhus Universitet, sektion for Almen Medicin, der løbende evaluerer resultaterne:

- I Randers er vi meget stolte af, at vi har søsat et storstilet sundhedsfremmende projekt som "Tjek Dit Helbred". Det vil ikke alene give den enkelte borger, som takker ja til helbredsundersøgelsen en værdifuld viden i forhold til egen sundhed. Det vil også kunne bidrage med en betydelig mængde data til forskning inden for forebyggelsesområdet. Den viden er vigtig for kommunen og hele Danmark, så vi i fremtiden kan tilbyde målrettede sundhedstilbud, der giver mening og skaber resultater for den enkelte borger, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062