23948sdkhjf

Forskere fra Københavns Universitet gør vigtig opdagelse

Center for Sund Aldring har fundet et stof, der blokerer for det protein, som er en forudsætning for nogle kræftsvulsters vækst.
Det drejer sig om det såkaldte BLM-protein, som er kendt for at spille en vigtig stabiliserede rolle i forbindelse med celledeling, hvor det medvirker til at forhindre udvikling af kræft. Men paradoksalt nok har visse typer af kræftsvulster også brug for BLM-proteinet for at vokse. Det gælder typisk osteosarkomer – ondartede kræftsvulster, som forekommer i knoglevæv.

Forskerne har nu for første gang været i stand til at slukke for BLM-funktionen i celler ved hjælp af en hæmmer kaldet ML216. Denne hæmmer forhindrer specifikt celler, der er afhængige af BLM-funktionen i at dele sig, og går dermed uden om celler, der ikke indeholder BLM-proteinet. Det betyder helt forenklet, at man kan sætte ind mod BLM-proteinet de steder, hvor det hjælper kræftsvulster til at vokse.

De nye resultater er netop publiceret i tidskriftet Chemistry and Biology, og de kan vise sig at få en betydning i behandlingen af visse kræfttyper.

kilde: ku.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064