23948sdkhjf

Danmarks første tænketank for lykkeforskning

Det nye Institut for Lykkeforskning skal forske i lykkens årsager og virkninger, samt hvorfor nogle lande, kommuner og personer er mere lykkelige end andre.
Meik Wiking er direktør for den nye tænketank, og bag ham står Christian Bjørnskov, lektor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet og Bent Greve, Professor ved Institut for Samfund og Globalisering på RUC, der begge sidder i tænketankens advisoryboard.

- Der er behov for at sætte lykke på dagsordenen i Danmark. Et Danmark, hvor vi ikke kun måler vores fremskridt og velstand i vækst, men også på vores evne til at skabe et lykkeligt samfund. Der følger mange gevinster med et lykkeligt samfund: Lykkelige mennesker ser ud til at være sundere, leve længere og være bedre medarbejdere. Derfor er vi er forpligtiget til at forske i, hvad vi kan gøre for at fastholde og udbygge Danmarks position som et af de lykkeligste lande i verden, siger Meik Wiking.

Finansieres af fonde

Institut for Lykkeforskning vil levere forskningsbaseret viden om lykke på samfunds-, organisations- og individniveau. Den nye tænketank vil blandt andet forske i sammenhængen mellem lykke og faktorer som indkomst, arbejde, sundhed, sociale relationer og frivilligt arbejde.

Tænketanken finansieres af fonde, der ønsker at forbedre vidensgrundlaget inden for lykkeforskning og dermed fremme livskvaliteten i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125