23948sdkhjf

Fokus på sundhed i børnfamilien

Aalborg Universitet udnævner 58-årige Bjarne Bruun Jensen til adjungeret professor.
På Aalborg Universitet vil Bjarne Bruun Jensen blive tilknyttet forskergruppen AAU-MENU, der er én af partnerne i det SOL-projektet, hvor Bornholmske børnefamilier bliver støttet i at leve et sundt liv. Supermarkeder, børneinstitutioner, skoler og medier på Bornholm samarbejder om at skabe sundhedsfremme i lokalsamfundet.

"SOL-projektet arbejder med at få pædagogik, struktur og massekommunikation til at spille sammen for at fremme sundhed. Disse tre komponenter trækker nemlig ikke altid i samme retning. Hvis børn eksempelvis lærer i skolen, at det er sundt at spise frugt og grønt, mens det de først møder, når de er i supermarkedet for at handle med deres forældre, er usunde varer som slik, sodavand m.m., er det forvirrende. I SOL-projektet prøver vi at få disse tre elementer til at trække i samme retning, for eksempel ved at placere varerne i supermarkedet, så man møder de sunde varer først", forklarer Bjarne Bruun Jensen.

Han vil arbejde hos Aalborg Universitet også arbejde videre med det såkaldte LOMA-projekt der undersøger, hvordan aktiviteter centreret om mad kan bruges til at skabe social kapital og sundhed på tværs af etniske og sociale skel for de ældre elever i folkeskolen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093