23948sdkhjf

Private sparker dør ind på sygehusområdet

Eksperter venter, at andre følger efter, når Region Sjælland udvider samarbejdet med privathospitalerne
Privathospitalerne sparker en ny dør ind til det offentlige sundhedsvæsen, når forretningsudvalget i Region Sjælland mandag blåstempler en aftale med det store svenskejede privathospital Aleris-Hamlet om en række endnu ikke-offentliggjorte ydelser.

Region Sjælland er i forvejen den af de fem danske regioner, som får flest opgaver løst på privathospitaler. Men hidtil i form af planlagte behandlinger samt undersøgelser og skanninger. Nu bliver der tale om et strategisk samarbejde.

- Vi gør det for at skabe et bedre tilbud til vores patienter. Mange af vores borgere har hidtil måtte tage til nabokommuner for at få behandling. Vi har på nogle områder også for lang ventetid, siger næstformand i regionsrådet Jens Stenbæk (V).

Han tror det vil brede sig til andre regioner, hvis Sjælland får succes med at øge kapaciteten og mindske ventetiden.

Stenbæk ser samarbejdet som et tiltrængt gennembrud i forhold til de tidligere skarpe ideologiske kløfter mellem det offentlige og det private sundhedsvæsen.

Sundhedsøkonom Jes Søgaard ser sjællændernes udspil som først og fremmest et pragmatisk valg.

- De har haft meget svært ved at skaffe læger og dækning i yderområderne, som de så prøver at løse på den her måde.

- Men for privathospitalerne er det klart et gennembrud på et nyt marked. Og Region Sjælland har jo valgt en seriøs og erfaren partner, som har været på markedet længe.

- Går det godt, så kan det blive en inspiration for andre regioner. Ingen siger jo, at vi skal gøre det samme, som vi har gjort de sidste 30 år, siger han.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), er dog mere skeptisk.

- Vi samarbejder i alle regioner allerede med de private om veldefinerede opgaver, som er til at tage og føle på. Men de hidtil vandtætte skotter mellem det offentlige og private ser jeg som en fordel, siger han.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064