23948sdkhjf

Tre byer får nye faciliteter til gadeidræt

Robuste, formstøbte og enkle moduler i beton og stål, der kan kombineres og farvelægges på et utal af måder – og både bruges til leg, sport og til "at kigge på". Det er konceptet bag de nye gadeidrætsfaciliteter, der skal få flere unge i udsatte boligområder i Odense, Aalborg samt Slagelse til at bevæge sig mere i det daglige.
Gode faciliteter til gadeidræt hjælper ikke kun unge til at dyrke mere motion. Det fremmer også integrationen og samværet blandt de unge i udsatte boligområder. Det viser erfaringerne fra de seks byer, som i løbet af de sidste to år har fået nye og bedre redskaber til at dyrke gadeidræt.

Projektet er et samarbejde mellem organisationen GAM3, Primus Arkitekter og Realdania.

"Vi ved fra de boligområder, som indtil nu har fået styrket gadeidrætten, at faciliteterne virker. De er robuste, de har de rigtige funktioner og bliver brugt af de unge. Derfor synes jeg, at det er meget positivt, at der nu er udvalgt tre nye boligområder, som får styrket deres faciliteter til at dyrke selvorganiseret idræt og får et sted at samles om," siger Astrid Bruus Thomsen, projektleder i Realdania.

Modulerne placeres i eksisterende udendørs aktivitetsområder og er på den måde med til at forny og styrke anlæg og områder, der i dag har slidte faciliteter eller generelt er oversete steder i byen. Desuden tilpasses modulerne det enkelte boligområdes øvrige fysiske aktivitetsmuligheder, arkitektur og helhedsplaner.

Afstanden er afgørende

GAM3 vil bruge faciliteterne til træning i Parkour, Street Basket og Street Soccer i forbindelse med organisationens fireårige "Your GAM3" program. Her bliver unge fra boligområderne uddannet som "PlayMakers" og vil selv kunne igangsætte gadeidræts-aktiviteter til glæde for andre unge i området.

"Vi er meget begejstrede for de nye anlæg, som alle bliver placeret meget synligt i byrummet. Da vi ved, at afstanden til nærmeste idrætsfacilitet har afgørende betydning for de unges idrætsdeltagelse, forventer vi, at anlæggene vil være med til at sætte gang i bevægelsen. Og ved at lade ressourcestærke unge fra de ressourcesvage boligområder stå for aktiviteterne, håber vi at kunne skabe en vedvarende græsrodseffekt," forklarer GAM3’s direktør og medstifter Simon Prahm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078