23948sdkhjf

Verdens første microRNA medicin tæmmer Hepatitis C

Efter flere års forskning har en dansk virksomhed udviklet en lægemiddelkandidat, der viser en positiv effekt på hepatitis C hos patienter i et klinisk studie.
Den nye lægemiddelkandidat, miravirsen, er udviklet af Santaris Pharma A/S. De tidlige stadier i udviklingen blev medfinansieret af Højteknologifonden, som et flerårigt samarbejde med Københavns Universitet, Syddansk Universitet og DTU.

"For Santaris Pharma A/S er resultatet et vigtigt skridt på vejen mod et nyt lægemiddel. Det viser samtidig den synergi, der ligger i at dyrke universiteternes videnskabelige ekspertiser og forene dem med virksomhedernes evne til at drive processer fremad", siger CEO for Santaris Pharma A/S, Henrik Stage.

Danmark kan spille en nøglerolle

Miravirsen er baseret på ny viden om nogle af kroppens mindste biomolekyler, de såkaldte microRNA. Det er første gang i verden, at en lægemiddelkandidat rettet mod microRNA er i klinisk udvikling.

"Da Højteknologifonden for syv år siden investerede i at ramme microRNA med oligonukleotider, var tidshorisonten lang og usikkerheden stor. I dag er spæde dyreforsøg afløst af kliniske studier, og teknologien er blandt de mest lovende inden for moderne lægemiddeludvikling. Hvis udviklingen fortsætter med samme fart og retning i de kommende år, vil Danmark komme til at spille en nøglerolle", fortæller Højteknologifondens direktør Carsten Orth Gaarn-Larsen.

Det afsluttede studie varede i fire uger, og Santaris Pharma A/S går nu i gang med et større studie over 12 uger. Fokus er rettet mod at udvikle et lægemiddel, som i kombination med et eksisterende lægemiddel mod hepatitis C kan give en behandling, der er meget mere effektiv end den nuværende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062