23948sdkhjf

Stigning i digital selvbetjening

Danskernes anvendelse af selvbetjening på internettet er steget markant. Det viser en ny opgørelse fra KL
Når vi skal bestille sundhedskort, blå EU-sygesikringskort eller anmelde flytning, så sker det i stigende grad via en selvbetjeningsløsning.

I tre ud af fire tilfælde anmelder danskerne nu flytning via nettet. 43 % bestiller deres sundhedskort online, mens hele 87 % rekvirerer det blå EU-sygesikringskort ved at sætte sig foran en computer derhjemme. Det viser den senest opgørelse, som bygger på data indsamlet i kommunerne i april og maj måned.

"Danskerne er i stigende grad digitale. Stort set alle har adgang til nettet, og mange af vores daglige gøremål både i fritiden og på arbejdet sker i dag online. Men der er stadigvæk nogen, der ikke er trygge ved at færdes på nettet, og de er selvfølgelig meget velkomne til at kontakte kommunernes Borgerservicecentre", siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, der er formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

Han understreger, at de fleste godt kan klare deres ærinde selv via en computer. "Og hvis de kan selv, så skal de selv gøre det," lyder det fra Jacob Bundsgaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079