23948sdkhjf

Hjertepatienter udredes samme dag

På Sygehus Vendsyssel tilbyder man nu sammedagsudredning.
Kardiologisk Afsnit tilrettelægger et individuelt udredningsforløb for hver enkelt patient, som tilstræbes udført på én dag. Mange patienter gennemgår således både lægesamtale, røntgenundersøgelser, ultralyd af hjertet og blodprøver samme dag.

- Det er effektivt og sparer mange dage med ambulante besøg eller indlæggelser. Samtidig undgås uhensigtsmæssige papirgange og mange forskellige læger, der hver især skal sætte sig ind i den enkelte patients sygdoms-historie, forklarer Gitte Nielsen, ledende overlæge, kardiologi.

Arbejder som én enhed

For at skabe smidigere og hurtigere udredningsforløb har afsnittet bl.a. indført, at personalet på det kardiologiske område, hvad enten det er ambulatoriet, sengeafsnit eller sammedagsudredning arbejder nu som én enhed. Det vil sige, at ressourcerne rykker hen, hvor travlheden er størst.

Koordinerende sygeplejersker sikrer, at kabalen mellem tilgængelige personaleressourcer og dagens patienter går op.

Derudover uddannes sygeplejersker til at foretage ekkokardiografier - en opgave der tidligere var forbeholdt lægerne. Nu udfører sygeplejerskerne undersøgelsen, så lægerne kan bruge tiden på at vurdere resultatet og tage stilling til patienternes videre forløb.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112