23948sdkhjf

Forskerpris til smerteprofessor

Vanførefondens Forskerpris uddeles til en forsker, der har gjort en særlig indsats for enten at begrænse forekomsten af fysisk handicap, øge samfundets erkendelse af konsekvenserne af fysisk handicap eller udviklet metoder og principper, der kan formindske de begrænsninger, et fysisk handicap medfører.
I skarp konkurrence med forskere fra de resterende universiteter løb professor Thomas Graven-Nielsen fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi ved Aalborg Universitet i år med sejren for en mangeårig forskningsindsats, der har bidraget markant til forståelsen af, hvordan smerte virker – og påvirker.

"Thomas Graven-Nielsens forskning har generelt bidraget betydeligt til at forstå konsekvensen af smerte fra bevægeapparatet, og derved begrænse yderligere handicap opstået ved skader eller sygdom", fortæller Ole Simonsen, der er overlæge og lektor på Aalborg Universitetshospital, Ortopædkirurgisk afdeling og Ortopædkirurgisk forskningsenhed, samt formand for Vanførefondens priskomité.

Gennem sit arbejde ved Center for Sanse-Motorisk Interaktion på Aalborg Universitet har Thomas Graven-Nielsen især arbejdet med mekanismerne bag smerter fra bevægeapparatet, altså muskler og led.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063