23948sdkhjf

Data på dagsordenen

Vi skal fortsat have fokus på at synliggøre den kvalitet, vi producerer herunder at sikre fuld indberetning til de nationale kliniske databaser. Vores sygehuse producerer en god kvalitet og der skal ikke sås tvivl om kvaliteten på grund af mangelfulde indberetninger, siger formanden for regionsrådet i Region Sjælland.
Regionsrådet i Region Sjælland diskuterede på sit seneste møde registrering af data i de kliniske kvalitetsdatabaser. Der var forslag om en fælles regional indsats på området og fire tiltag til at supplere den kvartalsvise rapportering af kvalitetsarbejdet.

- Vi arbejder konsekvent og kontinuerligt med kvalitet i regionen, og vores kvalitetsarbejde spænder vidt. Siden vedtagelsen af sygehusplanen i 2010 har vi arbejdet med kvalitet i vores driftsaftaler med sygehusene, og regionsrådet får løbende opfølgninger på, hvordan det går med de opstillede mål. Vi skal fortsat have fokus på at synliggøre den kvalitet, vi producerer herunder at sikre fuld indberetning til de nationale kliniske databaser. Vores sygehuse producerer en god kvalitet og der skal ikke sås tvivl om kvaliteten pga. mangelfulde indberetninger. Derfor vil jeg foreslå mine kollegaer i de øvrige regioner, at vi i fællesskab samler arbejdet med de kliniske kvalitetsdatabaser i Danske Regioner i en særlig enhed med dette ene fokusområde. Dette vil være med til at understøtte, underbygge og udvikle arbejde med kvalitet i det danske sundhedsvæsen, fortæller regionsrådsformand siger Steen Bach Nielsen.

Der blev på regionsrådsmødet med baggrund i forslag fra Fællesgruppen vedtaget at supplere den kvartalsvise afrapportering af kvalitetsarbejdet med 4 tiltag, som hele Regionsrådet bakkede op bag:

*Der afholdes en årlig kvalitetskonference for regionsrådets medlemmer.

*De løbende driftsaftaler suppleres med en kort redegørelse fra en eller to kvalitetsdatabaser.

*Regionsrådet orienteres om eventuelle problemer med at leve op til fastsatte kvalitetsmål og handleplaner.

*Der udarbejdes en manual for Regionsrådets arbejde med at sikre kvaliteten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08