23948sdkhjf

En milepæl i behandlingen af rekonstruktioner

Aalborg Universitetshospital har som det første behandlingssted i Danmark taget en ny plastikkirurgisk teknik i brug.
Autolog Lipotransfer er navnet på den teknik, der på en skånsom måde flytter fedt fra andre steder af kroppen til dér, hvor der er brug for rekonstruktion, f.eks. et bryst.

- Det er en milepæl i en række behandlinger hvoraf rekonstruktion af brystet er én, udbedring af ar, for eksempel efter strålebehandling, en anden. Samtidig er der gevinster på bedøvelse, sengedage, implantater og ikke mindst, at patienten oplever færre smerter og andre gener efter indgrebet. Erfaringerne i det år, vi har brugt teknikken, er gode. Ud over blå mærker og ømhed i de første dage, har der ikke været bivirkninger. Patienterne siger, at det føles fuldstændigt naturligt – i modsætning til at få indsat et implantat. Desuden har det vist sig, at rekonstruktionerne bliver rigtigt pæne at se på , fortæller ledende overlæge Kenneth Finnerup, Plastikkirurgisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital.

Det er planen, at den nye teknik, i det omfang, det kan lade sig gøre, på længere sigt skal erstatte andre mere traditionelle plastikkirurgiske indgreb.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062