23948sdkhjf

Sundhedsministeren må forklare ventetider hos psykologer

Indlæg af Venstres psykiatriordfører Jane Heitmann, som har kaldt Sundhedsministeren i samråd om ventetiderne hos psykologer.
Det er kommet frem, at ventetiderne hos psykologer i nogle regioner er blevet firdoblet under den nuværende regering.

Det er dybt bekymrende, at ventetiderne for at komme i behandling for angst eller depression er vokset så voldsomt, som de er. Astrid Krag må forklare, hvorfor hun har ladet ventetiderne vokse, og hvordan hun har tænkt sig at løse problemet. Derfor har jeg kaldt hende i samråd.

Den gennemsnitlige ventetid for at blive behandlet for angst eller depression er tæt på fordoblet, siden den røde regering kom til, så ventetiden i dag er lidt over seks uger. I Region Midtjylland er ventetiden firdoblet fra to til mere end otte uger, mens ventetiden i de fire øvrige regioner er mellem fem og seks uger.

Det kan ikke være rigtigt, at en patient fra Herning skal vente længere end en patient fra Hillerød. Vi ved, at jo hurtigere man bliver behandlet for angst og depression, desto hurtigere kommer man tilbage til et aktivt familie-, fritids- og arbejdsliv. Derfor må ministeren få nedbragt ventetiderne og udlignet forskellene mellem regionerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172