23948sdkhjf

Pattegris med handicaphjul er et internetfænomen

En pattegris på blot en måned vækker opsigt efter at have fået et sæt hjemmebyggede hjul til bagben.
Hvis en pattegris fødes uden bagben kan skæbnen se sort ud. Men det er ikke tilfældet for Chris P. Bacon, som på kort tid er blevet en populær klik-basker på internettet.

I en video kan man se en blot 10 dage gammel Chris P. Bacon tage sine første spæde skridt med hjul spændt på under bagen, hvor benene normalt sidder. Han har nemlig fået hjælp til sit medfødte handicap.

Fredag eftermiddag er videoen blevet set af 635.000 mennesker.

- Han er nuttet. Han grynter. Og så har han et sæt ret kære rullestolshjul, siger dyrlægen Len Lucero til Reuters.

Han fik den lille pattegris indleveret på sin klinik i Florida, da Bacons ejermand ikke kunne tage vare på den handicappede gris selv. Den nyfødte gris var rask, men manglede sine to bagben.

Ifølge Reuters byggede Lucero en lille vogn med hjul til grisen ud af legetøj, så bagenden kunne blive stabiliseret.

Og pattegrisen er blevet lidt af en berømthed allerede. Over 20.000 har klikket "synes-godt-om" den tobenede gris' gruppe på Facebook, "Chris P Bacon Pig on Wheels", mens knap 1500 personer følger ham på Twitter.

Indtil videre er den lille gris vokset ud af sine handicaphjul for anden gang, og Lucero ved endnu ikke, hvor stor den berømte grisebasse bliver, skriver Reuters.

Det er ikke første gang, at et dyr får hjul på. National Geographic beretter på sin hjemmeside om både hunde og et får, som har fået hjælp fra teknologiens verden, når naturen svigter.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062