23948sdkhjf

På vej mod et mere retfærdigt og sammenhængende sundhedsvæsen

Kommentar til regionsaftalen fra SF's medlem af DR's psykiatri- og socialudvalg Flemming Stenild.
Aftalen indeholder væsentlige skridt hen imod et mere retfærdigt og sammenhængende sundhedsvæsen, hvor man prioriterer indsatser rettet imod behandlingsforløb på tværs. Samtidig er der taget væsentlige skridt hen imod en større ligestilling mellem psykiatri og somatik, der forhåbentlig udfoldes fuldstændig, når vi får rapporten fra regeringens psykiatriudvalg senere på året.

Med aftalen er der sikret en rimelig driftsramme for 2014, idet der udløses små 500 mil kr. ekstra i effektiviseringsgevinster, der kan blive i regionerne sammen med et trecifret millionbeløb i besparelser på medicinområdet.

I løbet af forhandlingerne blev det samtidig sikret at afløbet fra kvalitetsfonden kan fortsætte til de nye supersygehuse, men hvad der er nok så vigtigt, fik man også givet de øvrige anlægsinvesteringer i regionerne et helt afgørende løft.

Et helt afgørende element i aftalen har været, at der nu er enighed om at prioritere 250 mil kr. til et mere sammenhængende sundhedsvæsen, så de enkelte kommuner og regioner forpligtes til at tænke på tværs. Vi håber at der afsættes et lignende beløb i kommuneaftalen, så vi kan få skabt rammerne for ét fælles og sammenhængende sundhedsvæsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08