23948sdkhjf

Et sundhedsfagligt vartegn

Et konsortium bestående af C. F. Møller, Alectia og Rambøll skal projektere det nye Universitetssygehus Køge.
"De har tegnet et meget flot universitetssygehus, som bliver et sundhedsfagligt vartegn for hele Region Sjælland. Projektet overbeviser med sin arkitektur og struktur om, at det vil være robust både under planlægningen, udførelsen og i fremtiden", udtaler regionsrådsformand Steen Bach Nielsen.

Arkitekt og partner i C. F Møller Klavs Hyttel fortæller:

"Designet tager afsæt i det eksisterende sygehus’ kvaliteter og potentiale og udgør en samlet bæredygtig arkitektonisk, funktionel og teknisk vision om et kompakt, overskueligt, grønt og inviterende sygehuskompleks".

Forslaget indebærer bl.a., at man river de to ældste sengebygninger ned og koncentrerer det nye sygehus omkring den eksisterende vandrehal, fortæller koncerndirektør i Region Sjæland, Lars Onsbjerg Henriksen:

"På den måde opnås korte afstande og optimal udnyttelse af kvadratmeterne, der sammen med innovative logistiske løsninger danner rammerne for en effektiv drift", forklarer han.

Byggeriet til 4 mia. kr. begynder i 2015 og skal stå endeligt færdigt i 2020. Universitetssygehus Køge er taget fuldt i brug i 2021. Køge Sygehus vil være i drift under hele byggeperioden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093