23948sdkhjf

Gigtforeningen bakker op om mere motion i arbejdstiden

Debatindlæg af Lene Witte, direktør i Gigtforeningen.
Det er en god ide at motionere i arbejdstiden. Og det behøver ikke at være hverken svært eller dyrt.

En netop offentliggjort undersøgelse fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) viser, at medarbejdere, der dyrker motion i arbejdstiden, leverer mindst ligeså stor en arbejdsindsats, som dem der ikke får rørt sig på jobbet - hvis ikke mere.

Gigtforeningen har udviklet et Pauseboogie-kit, der netop er målrettet virksomheder. Flere end 180 virksomheder har allerede bestilt pakken, der kan inspirere medarbejderne til at bruge de små pauser i løbet af dagen på at styrke kroppen.

Pauseboogie består af 30 forskellige øvelser, som man selv kan sætte sammen og bevæge sig efter, og dermed forebygge træthed og stive muskler. Det er ikke mindst gavnligt for dem, der sidder stille foran skærmen det meste af dagen.

En tidligere undersøgelse (Videnråd for Forebyggelse: "Stillesiddende adfærd – en helbredsrisiko?" 2012 ) viste, at der ikke skal så meget til for at forbedre sundheden i forhold til stillesiddende arbejde. Selv korte afbræk af få minutters varighed kan være gavnlige og have betydning for de risikofaktorer, som man ellers risikerer at ophobe ved at sidde stille uafbrudt.

De to undersøgelser går hånd i hånd med Pauseboogie. I Gigtforeningen vil vi gerne have danskerne til at lægge træning ind som små pauser i løbet af dagen, både når de er på job eller hjemme, og på den måde forhåbentlig forebygge smerterne.

Man kan downloade Pauseboogie app'en gratis til sin smartphone så har man altid alle øvelserne lige ved hånden. Man kan også hente en Pauseboogie app til sin computer og blive mindet om sine daglige øvelser, mens man arbejder foran skærmen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063