23948sdkhjf

Sygefraværet falder

De kommunalt ansatte havde i gennemsnit knap 12 sygedage pr. fuldtidsansat i 2012, viser nye tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL). Det er mere end en halv dag mindre end året før.
En stor del af det samlede fravær er samlet hos en mindre gruppe. Ti procent af de kommunalt ansatte står således for 46 % af sygefraværet, mens mere end hver fjerde ingen sygedage har.

Lønmodtagere i det østlige Danmark har mere sygefravær end lønmodtagere i Jylland. Dette gælder på hele det danske arbejdsmarked – både i det offentlige og i det private.

Alle de ti største personalegrupper i kommunerne har oplevet et fald i sygefraværet fra 2011 til 2012. Det største relative fald ses hos de ufaglærte grupper og blandt kontorpersonalet.

Femte år i træk

I KL glæder man sig over udviklingen:

"Det er femte år i træk, at det kommunale sygefravær falder. Og siden kommunalreformen i 2007 er sygefraværet faldet med ca. 15 %," konstaterer i en kommentar til de nye tal, som Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL) Tallene svarer til, at de kommunalt ansatte i gennemsnit er to dage mere på arbejde om året, fordi de er mindre syge. Det svarer til godt 3.500 ekstra medarbejdere på årsbasis i forhold til, hvis medarbejderne var lige så syge som i 2007. Den markante reduktion af de ansattes sygefravær er et meget godt eksempel på, at vi gennem en målrettet indsats øger effektiviteten i den kommunale sektor. Vi producerer mere service for de samme penge, når vi formår at nedbringe sygefraværet," siger formanden for KL’s Løn- og Personaleudvalg Michael Ziegler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109