23948sdkhjf

Dobbelt så mange nydanskere frivillige

På to år er antallet af frivillige med anden etnisk baggrund end dansk steget med 98 procent i seks frivillige organisationer.
Det viser en midtvejsevaluering af organisationerne, der arbejder med at styrke udsatte borgeres integration i samfundet igennem uddannelse, beskæftigelse og i det frivillige foreningsliv.

De seks organisationer, som indgår i midtvejsevalueringen, er Dansk Flygtningehjælp, Dansk Ungdoms Fællesråd, Danske Gymnastik og Idrætsforeninger – Inklusion, Get2sport, KVINFO’s mentornetværk og Team Succes.

- Det er glædeligt, at så mange også nydanskere vælger at lave frivilligt arbejde. Ikke alene gør de en uvurderlig indsats for de mennesker, de hjælper, de lærer også selv en masse nyt, de får udbygget deres netværk og får nedbrudt fordomme blandt både nydanskere og etniske danskere undervejs. Nu gælder det om at få udbredt de gode metoder, der virker og fastholde de frivillige og brugere, der er kommet til foreningerne, siger Social- og integrationsminister Karen Hækkerup.

Det samlede antal frivillige er steget fra 6.575 i 2010 til 9.290 i 2012. 1.331 har anden etnisk baggrund end dansk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062