23948sdkhjf

Krav om bedre tilsyn med privat hjemmehjælp

Indlæg af Ældre Sagen.
Sort løn til hjemmehjælpere. Personale uden den krævede uddannelse. Regninger for hjemmehjælp til ældre, der enten er indlagt, på ferie eller ligefrem døde.

TV2-programmet Operation X dokumenterede tirsdag aften flere svigt i den private hjemmehjælp, hvor mange svage ældre modtager praktisk hjælp og personlig pleje. De massive svigt er ikke blevet opdaget af det kommunale tilsyn, men derimod af en journalist fra TV2.

Det får Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup til at kræve et bedre tilsyn med hjemmehjælpen.

"Der vil altid være svindlere, der forsøger at udnytte svage ældre. Derfor er det mest skræmmende ved afsløringerne ikke, at svigtet har fundet sted. Det mest skræmmende er, at det kommunale tilsyn slet ikke opdager noget", siger Bjarne Hastrup.

Programmet viser flere tilfælde, hvor uuddannet personale håndterer medicin, katetre og forflytninger, der ellers kræver en faglig baggrund. Det rejser endnu engang spørgsmålet om krav til uddannelse i hjemmeplejen.

"En hjemmehjælper kommer ikke blot og svinger støvsugeren. Hjemmehjælperen er en helt central person der skal være uddannet til meget tidligt at kunne se tegn på, at helbredet svigter og være med til at forebygge for tidlig indlæggelse på hospital eller unødvendige plejehjemsophold", forklarer Bjarne Hastrup og fortsætter:

"Flere demente og ny avanceret velfærdsteknologi og nye krav om hverdagsrehablitering kræver også bedre uddannelse. Hjemmehjælperen bliver jo i stigende grad også en konsulent for den ældre i fremtiden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125