23948sdkhjf

Satspuljen giver varigt løft i psykiatrien

Indlæg af Radikale Venstres sundheds- og psykiatriordfører, Camilla Hersom.
Der er netop blevet indgået en ny aftale om satspuljen mellem samtlige partier i Folketinget bortset fra Enhedslisten. Aftalen betyder, at psykiatrien løftes med 150 millioner i finansloven samt 410 millioner i satspuljen. Herunder afsættes der 50 millioner i permanente midler til psykiatrien.

Jeg er simpelthen så glad for aftalen. For som noget helt nyt sikres psykiatrien varige midler, og det er helt afgørende for at få løftet området fremadrettet. Vi skylder folk med psykiske lidelser en hjælpende hånd. Med aftalen gør vi en afgørende forskel for de mennesker, der er så uheldige at lide af sygdomme, der ikke nødvendigvis kan spottes som et brækket ben eller en lungebetændelse. Det er fair og anstændig sundhedspolitik, og det gør mig stolt.

Med aftalen bliver der en bedre sammenhæng i sundhedsindsatsen, og den nye aftale tager fat i hovedanbefalingerne fra Psykiatriudvalget.

De nye midler til psykiatriområdet ligger i forlængelse af finanslovsaftalen, hvori det fremgår, at det er regeringens mål at halvere brugen af tvang i psykiatrien frem mod 2020.

Med aftalen laver vi desuden en massiv indsats for nedbringelse af tvang. Og det er helt afgørende, for her skal vi gøre det bedre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078