23948sdkhjf

Corydon afviser EL-krav: Vi lovgiver ikke om alt

Regeringen vil gerne gribe ind mod social dumping, men lovgivning om kædeansvar er ikke en del af planen.
Det kan godt være fornuftigt, at man i kommuner og regioner indfører kædeansvar for at bekæmpe social dumping.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at man skal lovgive om det på nationalt plan, siger finansminister Bjarne Corydon (S), som efter et tre timer langt møde lørdag ikke vil give efter for et af Enhedslistens hovedkrav i finanslovforhandlingerne.

- Der er en lang række ting, som man har mulighed for at gøre i regioner og kommuner, som vi ikke lovgiver om, at man skal gøre.

- Der er også en lang række ting, man gør mellem arbejdsmarkedets parter, som vi synes er fornuftige og rigtige, men som vi ikke lovgiver om, siger Corydon.

Ikke kun Enhedslisten, men også fagbevægelsen og en lang række socialdemokratiske lokalpolitikere har i de sidste dage lagt pres på Corydon for at indføre det såkaldte kædeansvar.

Det medfører, at hovedentreprenører hæfter for, at underentreprenører lønner deres ansatte efter danske løn- og arbejdsvilkår ved offentligt bygge- og anlægsarbejde.

Bjarne Corydon understreger, at regeringen har fremlagt en række andre forslag til at bekæmpe social dumping.

Og han afviser, at der er en uoverensstemmelse mellem regeringen og de mange socialdemokrater, der går til valg på at indføre kædeansvar i regioner og kommuner.

- Jeg har fuld forståelse for de af mine partifæller, der går ind i det her med brask og bram og fører en valgkamp på, at hvis man ønsker at ens kommune eller region skal gøre noget aktivt mod social dumping, så er det en rigtig god idé at sætte kryds ved en af de socialdemokratiske kandidater, siger han.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, understreger efter forhandlingerne lørdag, at parterne ikke er tættere på en aftale om hverken den samlede finanslov eller om indsatsen mod social dumping og kædeansvar.

- Jeg begriber ikke, at regeringen synes, det er en dårlig idé.

- Vi sidder og forhandler om en milliard kroner til anlæg og byggeri. Det er da helt tosset ikke at sørge for, at det, vi sætter i gang for en milliard skattekroner, kommer til at skabe nogle arbejdspladser på danske løn- og arbejdsvilkår, siger hun.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078