23948sdkhjf

Innovation sparer hver femte voksenble

Randers Kommune har sparet 800.000 kroner på inkontinensområdet det seneste år.
Den store besparelse er blandt andet blevet mulig ved at uddanne 60 nøglepersoner på kontinensområdet, etablere en åben kontinensklinik i Randers Sundhedscenter samt ved at lave indkøbsaftaler og skifte leverandør af hjælpemidler.

I følge kontinenssygeplejerske Helle Skøtt, som var med til at skyde projektet i gang og også er tilknyttet Kontinensklinikken, så er det muligt både at spare penge og give borgerne en bedre service, hvis man altså er villig til at tænke nyt og aflive "plejer":

"I stedet for bare at give ble på, når en borger har svært ved at holde på vandet, så går vi nu ind og ser på den enkelte borger, f.eks. hvad for noget tøj giver vi dem på, hvordan er deres gangfunktion, kan de selv finde ud på toilettet, og hvor meget eller lidt skal de hjælpes. Rigtig mange har jo haft ble på, hvor det måske slet ikke var nødvendigt, og hvor vi, hvis vi sætter et ekstra toiletbesøg ind, ja så har vi en tør borger. Og så slipper de for at gå med den her ble, som rigtig mange synes er nedværdigende", forklarer hun.

Forebyggende indsats

Randers Kommune har som en af de første i landet åbnet en kommunal Kontinensklinik, hvor alle borgere kvit og frit og uden henvisning kan få hjælp, hvis de har problemer med at holde på vandet.

"Vi er dagligt i kontakt med omkring ti borgere – enten i telefonen eller personligt i Kontinensklinikken. Dertil kommer alle de henvendelser og spørgsmål, vi får fra kolleger i sundhedscentret eller andre steder i Randers Kommune, så det er rigtigt mange mennesker, vi hjælper. Og jo flere vi får fat i med den forebyggende indsats, jo færre kommer der jo ud i den anden ende, som har et problem med inkontinens, så jeg tror, vi på sigt kan spare endnu mere, for jo færre bleer og hjælpemidler vi bruger, jo flere penge sparer vi", siger Helle Skøtt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062