23948sdkhjf

Flere socialt udsatte skal bruge deres stemme

Social-, børne- og integrationsministeriet har afsat en pulje på en million kroner til initiativer, der bl.a. skal gøre det lettere for socialt udsatte at afgive deres stemme til efterårets kommunalvalg.
Initiativerne kan f.eks. være at fremme muligheden for at brevstemme på forsorgshjem, herberger og væresteder eller arrangere debatmøder, der hvor udsatte borgere opholder sig.

"Det er vores ansvar som samfund at sikre, at alle grupper har lige muligheder for at deltage i den demokratiske proces og give deres mening til kende, før de sætter deres kryds. Socialt udsatte borgere risikerer at blive overset i den demokratiske proces, og jeg vil meget gerne bidrage til, at vi får inddraget de sårbare grupper mere i den politiske debat, og at de får brugt deres stemmeret", siger Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen.

Kun en tredjedel af kontanthjælpsmodtagere stemte ved sidste kommunalvalg og generelt stemmer mennesker uden tilknytning til arbejdsmarkedet mindre end befolkningen som helhed. Derfor kan kommuner, organisationer og væresteder nu søge om støtte fra "Puljen til fremme af socialt udsattes valgdeltagelse".

Læs mere hér:

https://tilskudsportal.sm.dk/Sider/fremm...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078