23948sdkhjf

FOA: Medicinkortet er godt for patienterne

Indlæg af Karen Stæhr, formand for FOAs social- og sundhedssektor.
Forbrugerrådet og professor Thomas Ploug advarer mod at give en bredere kreds af sundhedsmedarbejdere adgang til borgernes medicinkort. Men den udvidede adgang, hvor også autoriserede social- og sundhedsassistenter har adgang til oplysninger om patienters medicin, kan netop være med til at undgå fejlmedicinering.

Når social- og sundhedsassistenten kommer ud til en borger i hjemmeplejen, er det da helt afgørende, at hun kan se, hvilken medicin lægen har ordineret. Holder vi en hel faggruppe som social- og sundhedsassistenterne ude fra denne viden, risikerer vi da først fejlmedicineringer.

Jeg undrer mig over, at Forbrugerrådet og professoren som udgangspunkt tænker, at systemet vil lægge op til misbrug og bedrag. Hvad er det dog for en arrogant tilgang til andre mennesker? Social- og sundhedsassistenter har jo tavshedspligt lige som alle andre sundhedsfaglige medarbejdere, og de er uddannet til at håndtere de oplysninger, de får om borgere på professionel vis.

Hvis nogle mener, at medicinkortet er for let at misbruge, så må man indrette det teknisk, så det bliver sværere at misbruge.

Men hele ideen med medicinkortet er jo at undgå fejlmedicinering, ved at alle behandlere omkring den enkelte patient får et samlet overblik over, hvilken medicin patienten får. Og så nytter det ikke at så tvivl om nogle faggruppers tavshedspligt og holde dem uden for denne viden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062