23948sdkhjf

FOA: Positivt med reform af sygedagpenge

FOA er dog uforstående over for, hvorfor nogle sygemeldte skal have mulighed for en forlængelse af sygedagpenge – hvorimod andre syge bliver smidt på en sats svarende til kontanthjælp, siger næstformand Mona Strib.
Det er sund fornuft at igangsætte en tidlig tværfaglig indsats, men det er dybt skuffende, at indsatsen skal finansieres ved at nedsætte ydelsen, mener FOA:

- Da de tre regeringspartier var i opposition, talte de alle varmt for en ophævelse af varighedsbegrænsningerne i sygedagpengeloven – så det er positivt, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen langt om længe tager hul på den opgave, som også er en del af regeringsgrundlaget. Som det er i dag står de sygemeldte alt for ofte i en ulykkelig situation, hvor de ikke bare skal forholde sig til en sygdom, de skal også forholde til en økonomisk situation, hvor de risikerer at miste deres forsørgelsesgrundlag. En unødvendig bekymring, siger næstformand i FOA, Mona Striib.

Hun mener derfor, at det er yderst positivt, at visse grupper af alvorligt syge får mulighed for at forlænge perioden, hvor de kan modtage sygedagpenge.

Uacceptabel forskelsbehandling

Men Mona Striib kommer samtidig med en kraftig advarsel:

- Beskæftigelsesministerens forslag bygger på en beregning, hvor regningen for forlængelsen af sygedagpenge for eksempelvis de skleroseramte, bliver sendt til social- og sundhedshjælperen, der efter en arbejdsulykke bliver ramt af en diskusprolaps – og det er ganske enkelt ikke rimeligt, siger hun.

Mona Striib henviser til den del reformforslaget, hvor sygemeldte efter 26 uger skal tilbydes et ressourceforløb, men forsørgelsesmæssigt ender på det lave kontanthjælpsniveau

- Det er en forskelsbehandling, der ikke er acceptabel. Jeg håber ikke, at regeringens reform vil bidrage yderligere til opfattelsen af, at der er nogle diagnoser, der er "finere" eller "mere rigtige" end andre. Ligegyldigt om du er ramt af stress, kræft eller en diskursprolaps, så er man syg. Så FOA er uforstående over for, hvorfor nogle sygemeldte skal have mulighed for en forlængelse af sygedagpenge – hvorimod andre syge bliver smidt på en sats svarende til kontanthjælp, siger Mona Strib.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078