23948sdkhjf

Grønlandsk bo-enhed gavner udsatte børns trivsel

Børn, der får et ophold på bo-tilbuddet Ilasiaq i Nuuk, får det bedre, viser SFI’s evaluering, der fremhæver betydningen af engagerede medarbejdere og supervision af dem.
Det socialpædagogiske bo-tilbud Ilasiaq er en del af Mælkebøttecenteret i Nuuk for socialt udsatte børn og unge under 18 år. Enheden har eksisteret siden efteråret 2011, og SFI har evalueret institutionens første år.

Børnene der flytter ind på Ilasiaq, har haft et svært liv, men er ikke ekstremt behandlingskrævende. Mange har adfærdsproblemer og problemer med hyperaktivitet. Der er også emotionelle problemer, og nogle af børnene have en meget styrende og kontrollerende adfærd. Under opholdet bliver børnenes adfærdsproblemer reduceret og til en vis grad også omfanget af hyperaktivitet, viser evalueringen, mens de emotionelle problemer fortsat eksisterer..

Evalueringen viser også, at der er et stort fokus på supervision og undervisning af medarbejderne på jobbet, og at Ilasiaq har nogle meget engagerede medarbejdere. Det betyder, at selvom størstedelen af personalet ikke er uddannet til at arbejde med behandlingskrævende børn, kan de tackle opgaven, så opholdet bliver til gavn for børnene.

kilde: sfi.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062