23948sdkhjf

Fornuftig retræte af Liberal Alliance

Debatindlæg af Line Agersnap, formand for ForeningeN af Unge med Gigt (FNUG) og Lene Witte, direktør i Gigtforeningen.
Det er godt, at Liberal Alliance nu er kommet på bedre tanker. Forslaget om at halvere det særlige tillæg til unge studerende med et handicap var - kort sagt - elendigt.

SU-systemet skal sikre, at alle har mulighed for at få en uddannelse. Liberal Alliances sparekniv ville have haft den modsatte effekt: Det ville udelukke en gruppe – allerede sårbare – unge fra at uddanne sig.

Unge med gigt har ofte ikke mulighed for at arbejde ved siden af studierne på grund af smerter og træthed. Dertil kommer, at de har mange ekstra udgifter i forhold til raske studerende, blandt andet til medicin og særligt kompenserende udstyr og redskaber.

Det særlige SU-tillæg er med til at sikre, at unge med et handicap, bl.a. på grund af gigt, kan gennemføre en boglig uddannelse. Det er helt afgørende for deres fremtid på jobmarkedet, da de oftest ikke vil være i stand til at varetage et fysisk krævende job.

SU og handicaptillægget er tilsammen med til at sikre muligheden for boglig uddannelse for mennesker med et handicap og dermed en vej væk fra en fremtid på offentlig forsørgelse.

Vi har respekt for, at man med jævne mellemrum skal kigge ydelser og støtteordninger efter i sømmene. Men med al respekt, så ville det være befordrende for debatten, hvis politikerne, før de foreslår besparelser, også overvejer konsekvenserne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076