23948sdkhjf

Et socialt og kulturelt fænomen

Et flertal af Folketingets partier har netop besluttet at ændre kolonihaveloven, så flere har mulighed for at få adgang til deres egen grønne have.
Som ejer af cirka 65 procent af landets 62.000 kolonihaver, får kommunerne og staten nu mulighed for at leje ud til under markedspris.

"Selve kolonihavetanken er indbegrebet af sol, sommer og god stemning, og kolonihaver er et socialt og kulturelt fænomen, vi har dyrket i Danmark i mere end 100 år. For en stor gruppe danskere er det den eneste mulighed, de har, for at få deres helt private, grønne plet. Nu giver vi kommunerne og staten mulighed for at sætte et overkommeligt leje for kolonihavepriserne, hvor flest muligt kan være med", siger miljøminister Pia Olsen Dyhr.

Med ændringen af kolonihaveloven skal staten og kommunerne også oprette åbne ventelister, så det bliver mere gennemskueligt for dem, der drømmer om at få deres egen kolonihave.

Ændringen af kolonihaveloven betyder desuden, at områder, der tidligere var anført som "ikke varige", kan indmeldes som varige og dermed sikres mod fremtidig nedlæggelse. Lovændringen træder i kraft 1. juli.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063