23948sdkhjf

Et bedre liv med hiv

En ny app skal hjælpe hiv-patienter med at holde styr på symptomer og gener i deres hverdag.
App’en, der har fået navnet "Lev livet", er udviklet af MSD Danmark i samarbejde med Hiv-Danmark samt landets førende hiv-læger og sygeplejersker. Ligeledes har en række hiv-smittede fortalt om de udfordringer, de oplever i deres dagligdag, og givet input til, hvad app’en skal kunne for at hjælpe dem.

Den nye app fungerer som en dagbog, hvor patienterne ugentligt kan taste symptomer, gener og generelle helbredsoplevelser ind. Forud for et ambulatoriebesøg kan patienten hente et samlet overblik over symptomer og gener fra de seneste 26 uger i en pdf og dele den med sin læge, sygeplejerske eller rådgiver.

Dermed får både patienten og behandleren adgang til en historik over patientens helbredstilstand, forklarer Gert Steen Andersen, der er læge og Medical Affairs Director hos MSD Danmark.

"I et hiv-behandlingsforløb er det vigtigt, at patienten og lægen løbende drøfter de gener og symptomer, patienten oplever i sin dagligdag. Men mange patienter kan have svært ved at huske alle de symptomer, de har haft siden sidste ambulatoriebesøg. Ved at holde nøje styr på symptomerne er det lettere for patienten og behandleren i fællesskab at vurdere, om behandlingen er den rigtige, eller om der skal ændringer til. Vi håber, at mange hiv-patienter vil få glæde af den nye applikation og opleve færre gener fra behandlingen og dermed forbedre deres livskvalitet", siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062