23948sdkhjf

Jobrotation med konkret værdi

97 medarbejdere fra bo- og beskæftigelsestilbuddet Handicap Løgumgård deltager i et efteruddannelsesforløb som led i en forandringsproces på det organisatoriske felt.
Efteruddannelsen er opdelt i perioder, hvor 9 rotationsvikarer varetager de fastansattes opgaver på arbejdspladsen med økonomisk tilskud.

"Vi oplever jobrotation som et værdifuldt redskab i den organisatoriske forandringsproces, som vi gennemgår netop nu på Handicap Løgumgård. Den daglige praksis er blevet udfordret og ikke mindst opkvalificeret både af de nye kompetencer, som vores fastansatte har tilegnet sig via efteruddannelse, men også af de kompetencer, som de 9 rotationsmedarbejdere har tilført", fortæller områdeleder Esther Hjorth Petersen..

Handicap Løgumgård ligger i Tønder Kommune og har omkring 260 medarbejdere.

Åbner op for nye muligheder

Områdelederen fortæller, at jobrotationsordningen tilfører konkret værdi til Handicap Løgumgård i form af at løfte og opkvalificere det samlede kompetencefelt på arbejdspladsen. Det åbner op for nye muligheder, der kan gavne stedet i et større perspektiv:

"Det er nu muligt for os at afprøve forskellige faggrupper i den daglige praksis, samtidig med at jobrotationsordningen styrker vores rekrutteringsgrundlag", lyder det fra Esther Hjorth Petersen.

Hun overvejer muligheden for fremadrettet at anvende jobrotation som et strategisk redskab til at strukturere kompetenceudviklingen på arbejdspladsen.

Jobrotationsordningen er også med til at forbedre vilkårene og skabe bedre udsigter for ordinære ansættelser til de ledige, der ansættes som rotationsmedarbejdere, fortæller Tønder Kommune.

I rotationsansættelserne tilegner de ledige sig nye kompetencer og kvalifikationer samtidig med, at de udvider deres netværk – uden at forbruge af deres dagpengeret i den periode, de er ansatte i en jobrotationsordning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079